Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 18 maart 2015

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 06-83908179
E info@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Stamboomonderzoek beginnen?

Woensdag 18 maart brengt de stichting Noordwijkerhout Van Toen het onderwerp genealogie onder de aandacht. Bent u wel eens bezig geweest met het uitzoeken waar uw voorouders vandaan kwamen? Waren het boeren, schulpvissers, smid of hebben zij altijd in de bollen gewerkt? Hebben uw voorouders altijd in deze regio of in dit dorp gewoond? In een lijst van 'weerbare mannen van 4 july 1653' komen namen voor als: van Alphen, van Alckmade, van Duijndam, van Stienvoorden, van der Linde etc. In een ander document uit 1673 over familiegeld (oorlogsbelasting) staan namen als Oostdam, Heemskerk, van Steijn etc. In dit document worden ook beroepen bij de namen vermeld. De genealogie groep van NoVaTo wil u graag op weg helpen met een eventuele zoektocht naar uw voorouders. Zij kunnen u enthousiast vertellen over hun zoektochten. U kunt boeken inzien met informatie over verschillende Noordwijkerhoutse families. Ook kunnen zij u tips geven om zelf een stamboomonderzoek te beginnen en welke bronnen u daarvoor kunt gebruiken.

De NoVaTo-ruimten in gebouw Zeestroom aan de Hoogstraat 58a zijn elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 14.00 – 16.00 uur.