Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 11 november 2016

Contactgegevens
Koraalzwam 58
2403 SM Alphen aan den Rijn
T 0172438964
E penningmeester-ryn@ngv.nl

Nederlandse Genealogische Vereniging afd. Rijnland

bewerking DTB-registers van Hillegom voor 1815 [bronnenboek 22]

In de reeks bewerkte genealogische bronnen (doop-, trouw en begraafboeken) van de dorpen rondom Leiden, die uitgegeven wordt door de NGV afdeling Rijnland, verschijnt eind november het 22ste deel. Dit deel betreft de bewerking van de DTB-registers van Hillegom vóór 1815. Zowel de Rooms-Katholieke als de Gereformeerde gegevens zijn hierin opgenomen. Voor iedereen, die voorouders heeft die oorspronkelijk uit Hillegom komen, is dit boek een ‘must’.

Het omvangrijke boek van 430 pagina’s is samengesteld door Elly Keus. De inleiding over oud Hillegom is geschreven door Alphons Maas van ‘de Stichting Vrienden van Oud Hillegom’.

De prijs van het boek bedraagt - bij inschrijving vooraf - € 18,50. Voor deze prijs kunt u het boek ophalen tijdens de boekpresentatie op 7 december aanstaande in:

Het Maartenshuis, Kerkplein 1 - Hillegom.

Het Maartenshuis is vanaf de weg niet te zien, en daardoor voor onbekenden lastig te vinden. Het Maartenshuis vindt u achter de Maartenskerk in het centrum van Hillegom. 

Ingang via het hek van deze kerk, vervolgens loopt u links om de kerk heen.

De Stichting Vrienden van Oud Hillegom bevindt zich op de eerste verdieping van het Maartenshuis.

Voor de kerk is geen parkeerruimte aanwezig. Parkeren kunt u op de Van den Endelaan (de N208, 2 minuten lopen vanaf het Maartenshuis) of achter het gemeentehuis (Hoofdstraat 115) tegenover de kerk.

Na de uitreiking van het eerste exemplaar zal de heer Alphons Maas het een en ander vertellen over de geschiedenis van Hillegom.

Degenen, die het boek vooraf besteld hebben, kunnen het op die avond ook afhalen.

Inschrijving kunt u per mail doen bij de penningmeester van de NGV afdeling Rijnland: ceesjanvdhoek@ziggo.nl