Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Dinsdag 17 juli 2018

Contactgegevens
Drususlaan 51
2314 BW Leiden
T 06 44050728
E website@diogenes-leiden.nl

Leiden, Stichting Diogenes

Diogenes Nieuwsbrief 17

Beste lezer of lezeres,

Deze keer schenken we aandacht aan de huurders van het grootste pand van Diogenes: de Latijnse School. In de oorspronkelijke klaslokalen van de school werken de ontwikkelaars van het Leidse bedrijf IntelliMagic aan software die belangrijk is voor een goede data-opslag door bedrijven. Hoogwaardige technologie blijkt heel goed te passen bij een historische omgeving.
Verder wordt iets verteld over het allerlaatste onderdeel van de restauratie van de voormalige wijnkoperij Hogewoerd 59-61: het herstel van de bijzondere onderpui.
Het derde artikel gaat ook over de wijnkoperij. Ik wilde graag weten waarom de stichter van dat bedrijf het nog geen twee jaar later alweer verkocht. Mijn conclusie: hij had zichzelf in financiële problemen gebracht door speculatief te bieden op andere panden.

We hopen in de volgende nieuwsbrief meer te kunnen zeggen over de restauratie van het kleine hoekpand Hogewoerd 63.

Laurens Beijen, voorzitter Stichting Diogenes Leiden

Nieuwsbief 17