Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zaterdag 13 mei 2017

Historische Vereniging Oud Leiden

Leids Lakenloodje voor Piet de Baar

Historicus Piet de Baar heeft het zogeheten Leidse Lakenloodje van de Historische vereniging Oud Leiden (HVOL) gekregen. Hij ontving het exclusieve ereteken woensdagavond tijdens een vrijwilligersborrel van de HVOL.

Als Piet het niet weet, houd dan maar op met zoeken, want dan is het niet bekend. Dat is een van de stelregels bij de historische vereniging. Een grapje natuurlijk, maar wel een met een stevige verankering in de realiteit, want de geschiedkundige kennis van De Baar is in Leiden welhaast legendarisch.

Omdat hij die kennis al jaren ter beschikking stelt van de HVOL en bovendien in allerlei commissies en werkgroepen van de club actief is, besloot de vereniging hem te eren met het Leidse Lakenloodje. Voorzitter Rens Heruer overhandigde hem het kleinood op de jaarlijkse vrijwilligersborrel van de HVOL.

Het loodje is een replica van een zestiende-eeuws lakenloodje, destijds een keurmerk voor rollen stof en de herkomst ervan. HVOL reikt ze alleen uit aan mensen die zich op uitzonderlijke wijze inzetten voor de vereniging.

Bron: Leidsch Dagblad