Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Woensdag 6 januari 2016

Contactgegevens
Dorpsstraat 66
2391 BK Hazerswoude-dorp
T 0172-589797
E conservator@museumhazerswoude.nl

Historisch Museum Hazerswoude

Cees Kroon, Stichting Historisch Museum Hazerwoude, overleden.

Op 28 december is Cees Kroon, conservator van de Stichting Historisch Museum Hazerwoude, overleden. 

Cees maakte van zijn hobby zijn levenswerk: het Historisch Museum Hazerswoude. Al vanaf jonge leeftijd verdiepte Cees zich in de geschiedenis van Hazerswoude en verzamelde hij materiaal. Ook op zeer jeugdige leeftijd verscheen zijn eerste publicatie en de hoeveelheid geschriften die volgde is bijna niet te tellen. Alleen al zijn "Nieuwsbrief" en later de "Hazelier" kent 92 afleveringen in 19 jaargangen.

Cees verzorgde in 1965 een tentoonstelling in het Oude Raadhuis. Talloze exposities volgden. In 1995 werd de Stichting Historisch Museum opgericht met Cees als grote animator. Dat betekende dat een groot deel van zijn eigendommen overgingen naar het museum.

Cees bewaarde alles wat voor de Hazerswoudse cultuur van waarde was. Hij was een autoriteit in Hazerswoude en omgeving op geschiedkundig gebied. Helaas is hij nu zelf een deel van de geschiedenis geworden. Het bestuur van de stichting zal zijn levenswerk voortzetten.