Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Woensdag 27 januari 2016

Erfgoed Leiden

Achtste Museumnacht Leiden 28 mei 2016

Zaterdag 28 mei 2016 vindt de achtste editie van Museumnacht Leiden plaats. Geïnspireerd op hun collecties stellen de negen deelnemende musea speciaal voor deze nacht een spectaculair programma samen. Daarnaast wordt de hele binnenstad op adembenemende wijze verlicht, voor een buitengewone beleving van cultuur in Leiden. Meer informatie over de Museumnacht Leiden staat op www.museumnachtleiden.nl.

Voor de achtste keer op rij combineert Museumnacht Leiden cultuur en vermaak op een opwindende manier. Bezoekers beleven een memorabele avond waarop zowel de musea als de straten gevuld zijn met talloze activiteiten, workshops en lezingen. Dit jaar staat de Nacht in het teken van Mysterie. Tijdens hun ontdekkingstocht naar alle culturele bezienswaardigheden worden de bezoekers via het Nachtpad, een opvallende lichtroute, door de stad geleid.

Praktische informatie

De kaartverkoop start op 1 maart 2016. Kijk voor meer informatie opwww.museumnachtleiden.nl. Museumnacht Leiden is te volgen via en Twitter(@MuseumnachtLDN) en Facebook (Museumnacht-Leiden). Museumnacht Leiden trok 4800 bezoekers in 2015 en maakt deel uit van de Signatures Cultuurweken Leiden.

Museumnacht Leiden wordt georganiseerd door Stichting Museumnacht Leiden. Een team van dertien studenten van de A.L.S.V. Quintus werkt nauw samen met de Leidse musea. Op de avond van 28 mei openen Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum De Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, CORPUS ‘reis door de mens’ (in Scheltema) en Naturalis (in het Academiegebouw) hun deuren.