Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zaterdag 5 november 2022

Erfgoed Leiden en omgeving

VVDW: Achtste kind van Gilbert de Lannoy.

In 1621 vertrok Philippe de Lannoy vanuit Leiden naar Amerika. Onder de naam Delano kreeg hij daar veel nageslacht, onder andere president Franklin Delano Roosevelt. Vele internationale onderzoekers hebben zich al verdiept in de genealogie van deze familie die afstamt van Gilbert de Lannoy uit Tourcoing (Noord-Frankrijk). Dankzij een uitbreiding van onze personendatabase hebben we een achtste kind van deze Gilbert gevonden: Sara de Lannoy.

Op de website van Erfgoed Leiden en Omstreken kun je zoeken in een personendatabasemet ruim 7 miljoen namen. Tot voor kort kon je bij de huwelijken alleen zoeken op de namen van de bruid en bruidegom in Leidse huwelijksakten. Nu zijn aan die database de namen van getuigen die optraden bij de huwelijken toegevoegd. Plús hun relatie tot de bruid of bruidegom. Dat biedt een enorme schat aan extra gegevens voor genealogisch onderzoek. 

Het onbekende achtste kind: Sara de Lannoy
Tot nu toe waren uit het huwelijk van stamvader Gilbert de Lannoy, ook wel als “de Lano” geschreven, zeven kinderen bekend. Dank zij alle doorzoekbare huwelijksgetuigen weten we nu dat hij nog een achtste kind had: Sara de Lannoy (de Lano).