Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 14 mei 2021

Contactgegevens
van Boetzelaerstraat 48
2406 BG Alphen aan den Rijn
T 0172-424048
E CeesJanvdHoek@gmail.com

Alphen, Historische Vereniging Alphen aan den Rijn

Viersprong 147 [kwartaalblad Historische Vereniging Alphen aan den Rijn] is verschenen

In het mei-nummer 2020 van De Viersprong werd al geschreven dat veel activiteiten rondom '75 jaar in vrijheid' zouden worden doorgeschoven naar 2021.

Nu - een jaar later - blijkt niets minder waar te zijn. Covid-19 houdt ons nog steeds in zijn greep. Om toch stil te staan bij het thema treft U in de de nieuwste uitgave van De Viersprong twee artikelen aan over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

Het eerste artikel gaat over de op last van de Duitsers afgebroken dakpannenfabriek van Van Leeuwen.

Het tweede artikel is een vervolg op het in mei 2020 verschenen artikel over de aan diverse Alphenaren uitgereikte Yad Vashem-onderscheiding.

Het hoofdartikel van Viersprong 147 schildert een mooi beeld van de route die Dick Dijk in zijn jeugd [jaren twintig en dertig van de vorige eeuw] liep van zijn huis in de Wilhelminastraat naar zijn school in de Zaalbergstraat en weer terug. Voorzien van veel foto's komen zijn herinneringen voorbij aan veel mensen en bedrijven uit die tijd.

Een ander artikel betreft de Julianastraat, hoek Pieter Doelmanstraat, uit de serie "Toen en Nu" Die hoek, waar eerst het gemeentehuis van Alphen stond, heeft in 60 jaar diverse malen een ingrijpende verandering ondergaan, die aan de bijgevoegde foto's goed te zien is.

Deze keer wederom een groepsfoto, dit maal één van de gemeenteraad van 1968, herkend U ze nog?

Bij de leden van de Historische Vereniging Alphen valt deze nieuwe Viersprong vandaag of morgen in de brievenbus, losse nummers zijn te verkrijgen bij de beide vestigingen van boekhandel Haasbeek of bij de Historische Vereniging Alphen.