Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Woensdag 25 november 2020

Contactgegevens
van Boetzelaerstraat 48
2406 BG Alphen aan den Rijn
T 0172-424048
E CeesJanvdHoek@gmail.com

Alphen, Historische Vereniging Alphen aan den Rijn

Nieuw fotoboek: De Oude Rijn tussen Leiden en Utrecht

In de jaren twintig van de vorige eeuw ging een ambtenaar van Provinciale Waterstaat van Zuid Holland met een fototoestel op pad om foto's te maken van de Oude Rijn tussen Katwijk en Utrecht. Van de ongeveer 140 opnamen maakte hij twee identieke foto-albums. Beide albums zijn waarschijnlijk verloren gegaan.

Gelukkig bewaarde de fotograaf de glazen negatieven [nu aanwezig bij Erfgoed Leiden en Omstreken] en ook een serie afdrukken geplakt op grote vellen karton [nu aanwezig bij het Gemeentearchief van Alphen aan den Rijn] Deze afdrukken en negatieven zijn gebruikt voor dit opnieuw samengestelde fotoalbum.

De foto's, waarvan de meeste niet eerder zijn gepubliceerd, zijn opgenomen in de geografische volgorde van Leiden naar Utrecht en voorzien van een korte beschrijving.

Deze unieke serie foto's geeft een bijzonder tijdsbeeld van het wonen en werken aan de Oude Rijn rond 1925.

Prijs van dit prachtige fotoboek: € 22,50 en verkrijgbaar in de erfgoedwinkel “De Vergulde Wagen” van de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn.

De Erfgoedwinkel is geopend op woensdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur.

Het adres is van Boetzelaerstraat 48, tegenover de Aarhof.