Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Donderdag 27 augustus 2020

Contactgegevens
van Boetzelaerstraat 48
2406 BG Alphen aan den Rijn
T 0172-424048
E CeesJanvdHoek@gmail.com

Alphen, Historische Vereniging Alphen aan den Rijn

De Viersprong 144, september 2020

De vorige Viersprong, een dubbeldik nummer over 75 jaar vrijheid, is erg goed ontvangen. Vooral de minder bekende verhalen over Alphen in de oorlog leverden veel reacties op. Dit nummer kent een geheel andere inhoud, maar is niet minder verrassend. We beginnen met een uitgebreid artikel van Jan Noordegraaf over een onbekende dichter uit onze gemeente. Een artikel dat bijna als een zedenschets een inkijk geeft in het leven in het begin van de negentiende eeuw.

Vervolgens laat de werkgroep Genealogie in een artikel over de familie Spoor zien welk knap speurwerk deze werkgroep verricht . Misschien iets voor u, zo'n speurtocht in uw familieverleden? Tenslotte is op de actualiteit ingesprongen door de geschiedenis van de recent door brand getroffen panden aan de Rijnkade [en de Van Manderloosstraat] toe te lichten.

Bij de leden van de Historische Vereniging valt de nieuwe Viersprong vandaag of morgen in de bus. Voor belangstellenden is dit prachtige blad ook te koop in de Erfgoedwinkel De Vergulde Wagen en natuurlijk in de beide Haasbeek-boekhandels in Alphen aan den Rijn.