Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Maandag 22 juni 2020

Contactgegevens
van Boetzelaerstraat 48
2406 BG Alphen aan den Rijn
T 0172-424048
E CeesJanvdHoek@gmail.com

Alphen, Historische Vereniging Alphen aan den Rijn

75 jaar vrijheid in 75 beelden 1940-1945

Dit jaar staat in Nederland in het teken van 75 jaar vrijheid. Deze week verscheen een bijzonder boek over de periode van oorlog, bezetting en bevrijding (1940-1945) in Alphen aan den Rijn. 

Ook in Alphen aan den Rijn is een projectgroep al twee jaar bezig geweest met de organisatie van een groot aantal activiteiten om het 75-jarig jubileum te vieren. In de projectgroep zijn alle zeven historische verenigingen uit de verschillende kernen vertegenwoordigd.

Zij maakten onder andere het boek '75 jaar in 75 beelden. Het ‘eerste’ exemplaar van het boek is op 14 april aangeboden aan burgemeester Spies. Het is geen traditioneel leer- en leesboek geworden over ‘de geschiedenis’ van deze periode. Aan de hand van 75 ‘vensters’ over evenzovele onderwerpen wordt aandacht geschonken aan bijzondere gebeurtenissen, bijzondere voorwerpen en bijzondere foto’s of documenten. Elk venster geeft extra informatie in de vorm van een bijbehorend verhaal. De vensters hebben betrekking op een van de dorpskernen, maar leggen ook de verbinding met het wereldgebeuren. Elke dorpskern krijgt aandacht in het boek.

’75 jaar vrijheid in 75 vensters’ geeft een blijvend beeld met unieke illustraties over een bewogen periode in onze geschiedenis. Het boek (22x22 cm) bevat 144 pagina’s, is rijk geïllustreerd en is uitgevoerd in full-color. De prijs bedraagt 15 euro. Het boek is verkrijgbaar bij de verschillende historische verenigingen en bij het gemeentearchief. Ook kan het per email besteld worden via rijnhist@gmail.com en project@75jaaralphenaandenrijn.nl