Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Maandag 27 september 2021

Contactgegevens
Koraalzwam 58
2403 SM Alphen aan den Rijn
T 0172438964
E penningmeester-ryn@ngv.nl

Afdeling Rijnland van de Nederlandse Genealogische Vereniging

Nieuw Bronnenboek NGV Rijnland: Rijnsburg 1571-1678

Afgelopen week werd uit de reeks bronnenboeken van de Nederlandse Genealogische Vereniging Rijnland in Rijnsburg deel 26 gepresenteerd. 

Het boek bevat drie delen, in de eerste plaats een overzicht van inkomsten uit begrafenissen die in de kerkrekeningen van de NG kerk van Rijnsburg bewaard zijn gebleven. Er kon worden begraven in de kerk of op het kerkhof. Er moest betaald worden voor huur of eigendom van een graf in de kerk, voor het luiden van de klokken en voor het gebruik van het doodskleed op de baar. Voor een graf op het kerkhof moest ook worden betaald. Veel is bewaard gebleven, maar er zijn ook grote hiaten in de genoemde periode. 

Het tweede onderdeel van de publicatie betreft het grafboek Rijnsburg 1661-1742, waarbij de periode t/m 1683 is getranscribeerd.

Voorts is een historische beschouwing opgenomen over de overgangsperiode van de katholieke naar de protestantse tijd in Rijnsburg.

Afgelopen week werd in de historische Laurentiuskerk in Rijnsburg het eerste exemplaar overhandigd aan burgemeester Visser van Rijnsburg en Katwijk.

Belangstellenden kunnen dit boek bestellen bij de NGV Rijnland via penningmeester-RYN@ngv.nl.

Het boek kost € 22,50, exclusief eventuele verzendkosten,

Deze uitgave is  ook digitaal beschikbaar ad € 12,00, daarop staan tevens de reeds uitverkochte delen 3 [dopen Rijnsburg 1675 - 1812 en 5 [begraven Rijnsburg 1683-1811] en hiermee heeft u een mooie bron voor het genealogisch en geschiedkundig onderzoek in Rijnsburg voor 1811.