Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
maandag 28 augustus t/m maandag 31 oktober 2023

Contactgegevens
Dorpsstraat 132
2712 AN Zoetermeer

 

Zoetermeer, Historisch Genootschap Oud Soetermeer

Expositie "Bedrijvig Zoetermeer" gaat open op Open monumentendag

Het wordt een druk weekend, 9 en 10 september. In veel plaatsen zijn mooie monumenten te bezichtigen oder het thema 'Levend Erfgoed'.

Bij Oud Soetermeer aan de Dorpsstraat 132 is een tentoonstelling te zien over "Bedrijvig Zoetermeer", de ontwikkeling van een agrarische samenleving naar een maatschappij waar veel industriƫle- en handels-initiatieven werden genomen. Denk aan Nutricia, Brinkers, Van der Spek en De Spar. Deze expositie blijft vanaf 9 september nog anderhalve maand te bezichtigen.

In Zoetermeer zijn op 9 en 10 september vele gebouwen te bekijken. Voor het volledige programma van Open Monumentendag kijk op www.openmonumentendag.nl zoek op Zoetermeer; of het hele programmaboekje van dat weekend https://www.openmonumentendag.nl/.../boekje-open... https://www.openmonumentendag.nl/comite/zoetermeer/