Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
maandag 15 juli t/m maandag 28 augustus 2019

Contactgegevens
Dorpsstraat 132
2712 AN Zoetermeer

 

Zoetermeer, Historisch Genootschap Oud Soetermeer

Kijk, een Rembrandt!

Rembrandt van Rijn woonde in Leiden en Amsterdam. Behalve schilderijen maakte hij veel tekeningen van mensen en landschappen buiten de steden. Rembrandt staat dit jaar volop in de belangstelling vanwege de herdenking van zijn 350-jarige sterfdag.

Ook veel Zoetermeerders hebben hun eigen stad en omgeving verbeeld. In de vorm van een tekening, een prent, schilderij, borduurwerk, of van luciferhoutjes. De een toont zich daarbij een ware Rembrandt, de ander als diens leerling.

Meer dan vijftig van deze werken zijn nu te bewonderen. Ze zijn net als bij Rembrandt allemaal met passie gemaakt en laten een stukje van Zoetermeer en omgeving zien. Werken van Willem Sebel, Henk Roos, Nelly Verhoek, Mark van Wasbeek, Margret van der Velden, Jac. Spekman, leden van het schildergenootschap Educa en vele anderen. Regelmatig zullen enkele werken worden gewisseld.

Te bekijken op maandagavond en woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag, bij Oud Soetermeer aan de  Dorpsstraat 132. De hele zomervakantie lang!