Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 5 juni t/m zaterdag 18 september 2021

Contactgegevens
Westkanaalweg 118
2461 GW Ter Aar

 

Ter Aar, Cultuur Historische Vereniging

Nieuwe tentoonstelling in het Cultuur Historisch Museum van Ter Aar.

Zaterdag 5 juni opent het museum in Ter Aar na een volledige lock down vanwege Covid 19 haar deuren met een nieuwe tentoonstelling waarin het “Jongensboek” centraal staat.
Binnen dit thema is een prachtige collectie boeken van bekende schrijvers bijeengebracht o.a. van:
W.E. Johns  bekend van zijn Biggles
Johan Kieviet geestesvader van Dik Trom
Hans de Roos de schrijver van de Kameleon Reeks
Hans van der Hallen met zijn “Hvank”  Zwarte Beertjes van Bruna
Willem van den Hout en Peter de Zwaan met hun Bob Evers serie
Paul Nowee met zijn boeken rond Arendsoog en Witte Veder
Boeken van deze schrijver werden in de 19e en 20e eeuw geschreven en uitgegeven maar de nieuwe en laatste drukken zijn vaak nog steeds in de winkel en bibliotheken te verkrijgen.
Ook zijn er van deze schrijvers organisaties of verenigingen die het werk van hun geliefde schrijver hoog houden en zijn er mensen die de werken van deze schrijvers verzamelen en trachten het oeuvre van hun favoriete schrijver compleet te krijgen.
Veel van deze boeken dateren uit het begin van de jaren dertig, de boeken van Johan Kieviet zijn wat ouder, zijn eerste boek verscheen in 1891.
In het museum kunt u genieten van de werken van deze schrijver waarvan de boeken zelf met hun omslagen en illustraties ook vaak ware kunstwerkjes zijn.
Wij hebben in deze tentoonstelling, om een goed beeld te geven, bewust gekozen voor het JONGENS boek. Wij komen zeker te zijner tijd ook met een tentoonstelling over de evenknie van dit thema  n.l. het MEISJES boek.
Heeft u belangstelling en prikkelt het oude boek uit uw jeugd uw herinnering, kom dan eens langs en geniet van deze tentoonstelling.
Naast deze tentoonstelling kunt u ook in ons museum een kijkje nemen in de geschiedenis van de tuinbouw met het veilingwezen, de conserven industrie, het ontstaan van het gebied met de archeologie.
Ook kunt u een reeks van door ons museum samengestelde en verzamelde stamboomgegevens inzien.
Het museum is op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur geopend