Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
vrijdag 20 september t/m vrijdag 14 december 2019

Contactgegevens
Westkanaalweg 118
2461 GW Ter Aar

 

Ter Aar, Cultuur Historische Vereniging

Was het vroeger zo ouderwets?

In de nieuwe tentoonstelling van het Cultuur Historisch Museum Ter Aar aan de Westkanaalweg 118 proberen we deze vraag te beantwoorden. Om dit te kunnen doen laten we de verandering zien van alledaagse voorwerpen en gebruiken. Hoe werd er bijvoorbeeld vroeger koffie gezet? Was dit zo anders als vandaag de dag? Tegenwoordig gebruiken we carbid enkel tijdens oudejaarsdag om mee te schieten. Maar wist U dat er vroeger fietslampen op konden brandden?

Veel gewoontes van toentertijd zijn in principe hetzelfde gebleven, maar zien er tegenwoordig anders uit. De vitrines zijn daarom gevuld met ‘achterhaalde’ of ‘ouderwetse’ voorwerpen. Naast deze verouderde voorwerpen staan de nieuwere versies. We vergelijken bijvoorbeeld de oude telefoons van toen met de mobieltjes van nu.

De voorwerpen die in de vitrines tentoon worden gesteld zijn voornamelijk afkomstig uit de eerste helft van de 20e eeuw. Veel van onze oudere bezoekers zullen ze nog herkennen vanuit hun eigen of ouders’ tijd. Voor de jongere bezoekers zullen veel voorwerpen wellicht nog onbekend zijn. Des te meer reden om te ontdekken hoe het vroeger was.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen door William (Akerboom) en Bouke (Visser). Zij kwamen met dit bijzondere idee en hebben de tentoonstelling vorm gegeven. Zij hebben de vitrines gevuld met de diverse attributen en ons voorzien van een prachtige tentoonstelling!
Deze nieuwe tentoonstelling is vrijdagavond 20 september officieel geopend en loopt tot begin december.