Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
dinsdag 9 april 2024

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

NGV en Rijnlandse Geschiedenis samen aan de slag op 9 april

Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Rijnland/Kennemerland en Rijnlandse Geschiedenis organiseren op dinsdagavond 9 april 2024 gezamenlijk een voorjaarsbijeenkomst. Het thema van de avond is Molens en Molenaars in Rijnland. Daar komen genealogie, geschiedenis en cultuur mooi samen!

Bart Vermeulen, onze eerste spreker, vertelt ons over de eerste molens in Rijnland, de verschillende types en hun functie. Op welke manier zijn de windmolens van nu nog nuttig naast de elektrische gemalen?

Hans de Graaf vertelt ons over hoe je molenaar wordt, hoe een draaidag van een poldermolenaar eruit ziet, hoe de molen wordt opgestart en uitgespannen, over de oorlogstijd en onderduikers in de molen.

Mauring Roest is de derde spreker. Voorouders van hem waren molenaar in Rijnland. Hij vertelt over hun carrière, hun werkzaamheden en over de bronnen die hij heeft gebruikt voor het onderzoek naar zijn voorouders.

Locatie: Dorpscentrum, Lijtweg 9. 2341 HA Oegstgeest

De zaal is open vanaf 19.15 uur
Het programma start om 19.45 uur

Zie bijlage voor het volledige programma.