Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
maandag 1 november 2021 t/m maandag 7 augustus 2022

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Tentoonstelling 'Besmet' in Boerhaave verlengd.

Rijksmuseum Boerhaave verlengt de populaire tentoonstelling Besmet! tot de zomer van volgend jaar. 

Door de lockdowns en geldende beperking in bezoekersaantallen waren de beschikbare entreekaarten het afgelopen jaar vaak snel uitverkocht. Hierdoor hebben minder mensen de tentoonstelling kunnen zien. Het museum sluit Besmet! daarom niet zoals gepland na de kerstvakantie, maar laat deze doorlopen tot en met 7 augustus 2022. 

“Door de verlenging kunnen we ook doorgaan met de lesprogramma’s die scholen bij ons volgen. Juist in deze tijd is het belangrijk om kennis over gezondheid, besmetting en afweer te vergroten. In de lesprogramma’s leren de leerlingen hoe mensen vroeger omgingen met epidemieën. Doordat ze hierin zaken herkennen, helpt het om de impact die het coronavirus op hun eigen leven heeft beter in perspectief te plaatsen.” aldus museumdirecteur Amito Haarhuis.

Rijksmuseum Boerhaave organiseert de aankomende weken lezingen over infectieziekten in het museum in Leiden die ook online gevolgd kunnen worden. Bij de tentoonstelling hoort een zesdelige podcastserie ‘Besmet!’ die deze week meer dan 20.000 keer is gedownload.