Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 25 september 2021

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Varen over Unesco Werelderfgoed wegens succes uitgebreid

Romeinen ontdekken in het landschap om u heen! Wie wil dat nu niet. De thematochten Varen in het kielzog van de Romeinen door De Leidsche Rederij zijn dan ook een groot succes. Daarom gaat de rederij grotere sloepen inzetten en extra vaardagen proberen te regelen. Houd dus de website in de gaten! De tocht van Leiden naar Achthoven en terug is van 10.00 – 14.00 uur: varen, wandelen en lunchen.  Volgende afvaarten op 28 augustus en 11 en 25 september. Leuk voor jong en oud! 

Boeken via sloepennetwerk.nl/arrangementen 

Naast de schipper van de sloep is er een gids aan boord. Deze gids is een archeoloog of historicus. Archeologen proberen aan de hand van overblijfselen uit het verleden de geschiedenis te herbouwen en betekenis te geven.  U kunt de gids dus de oren van het hoofd vragen over alles wat met Romeinen in Nederland te maken heeft!  

De sloep vaart van Leiden naar polder Achthoven en terug, en stopt bij het Leidse fort Park Matilo voor een rondleiding en bij de Hoeve Dijkzicht voor de lunch. Zo komt u op bijzondere plekken waarvan u het bestaan nog niet wist.  

Het programma: 

10.00 uur: Vertrek per sloep Leidse Rederij (1) – Apothekersdijk Leiden.
10.30 uur: Wandeling met gids door Park Matilo (UNESCO Werelderfgoed) (2)
11.30 uur: Varen
12.00 uur: Romeinse lunch bij Hoeve Dijkzicht (3) in Polder Achthoven.
Mogelijkheid tot bezichtigen van dit rijksmonument.
13.00 uur: Varen
14.00 uur: Aankomst Leidse Rederij – Apothekersdijk Leiden.

De kosten bedragen €35,- per persoon. Kinderen vanaf 4 jaar €25,- . Dit is incl. sloep, schipper, gids/rondleiding en lunch. 

Dit Limes Vaararrangement wordt sinds 2018 georganiseerd door de Leidse Rederij samen met Hazenberg Archeologie en Hoeve Dijkzicht en ondersteund door het Sloepennetwerk en Leiden Marketing.