Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
woensdag 27 november 2019

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Het clair-obscur van Rembrandt van Rhijn?s bankroet

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt Harmenszoon van Rijn, kortweg Rembrandt, overleed. Hij wordt beschouwd als onze grootste kunstenaar ooit. Leiden is zijn geboortestad en de stad waar het vak leerde en zich tot jong talentvolkunstenaar ontwikkelde. 

Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) een Rembrandt-cyclus, waarin op een speciale manier aandacht wordt geschonken aan de grote schilder en tekenaar. De cyclus bestaat uit een wandeling, een verdiepend museumbezoek en drie lezingen over heel bijzondere onderwerpen.

Het clair-obscur van Rembrandt van Rhijn’s bankroet 
Rembrandt had regelmatig problemen met zijn financiën, onder meer omdat hij een gedreven verzamelaar van kunstvoorwerpen was. Deze financiële problemen liepen niet goed af en eindigden in een bankroet. De LVU wijdt een lezing aan dit onderwerp op woensdag 27 november, 20.00 – 21.00 uur.

Informatie en aanmelding

www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).