Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
donderdag 14 november 2019

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

De LVU presenteert dit najaar een Rembrandt-cyclus

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt Harmenszoon van Rijn, kortweg Rembrandt, overleed. Hij wordt beschouwd als onze grootste kunstenaar ooit. Leiden is zijn geboortestad en de stad waar het vak leerde en zich tot jong talentvolkunstenaar ontwikkelde. 

Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) een Rembrandt-cyclus, waarin op een speciale manier aandacht wordt geschonken aan de grote schilder en tekenaar. De cyclus bestaat uit een wandeling, een verdiepend museumbezoek en drie lezingen over heel bijzondere onderwerpen.

Jonge Rembrandt, rising star 
Het museum de Lakenhal organiseert van 2 november t/m 9 februari 2020 een grote tentoonstelling over de jonge Rembrandt. Daarin komen vooral werken uit zijn jonge Leidse jaren (tot 1634) aan bod. Dit verdiepend museumbezoek omvat een lezing over de jonge Rembrandt en een bezoek aan de tentoonstelling, op donderdag 14 november, vanaf 9.30 uur.

Informatie en aanmelding

www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).