Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 16 februari t/m zaterdag 3 maart 2019

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Vier het Voorjaar in Archeon

 

IJsbaan, expostitie, Tijd-Tovenarij show en vele activiteiten!

Onderneming van het Jaar - Ontstaan van Holland - Lezingen 2019

In de voorjaarsvakantie van 16 februari tot en met 3 maart is Museumpark Archeon dagelijks geopend (behalve op maandag) van 11.00 tot 17.00 uur. 

Er zijn grote overdekte exposities in het Romeins Museum/Archeologiehuis, de Restauratiewerf en het Badhuis. Hier zijn verschillende exposities te zien, waaronder Ontstaan van Holland en de voortgaande restauratie van een van de grote Schepen van Zwammerdam.

De grote ijsbaan is de hele dag open, evenals de buitenspeeltuin en het doolhof. Het allerleukste zijn natuurlijk alle hutten en huizen in het museumpark waar van alles te doen en te beleven is! Er is onder meer exerceren met een Romeinse soldaat, zwaardvechten en boogschieten in de middeleeuwen en je kunt kennismaken met alle bewoners!

In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat eigenlijk? Dat geheim weet alleen Tovenaar Trucasius. Onder een zwerm van zwevende kaarsen tovert hij met de tijd en... maakt voor jullie tijd in de betoverend mooie familievoorstelling: Tijd-Tovenarij!

Vergeet niet om aan het einde van een geweldig dagje uit een pannenkoek te eten in Pannenkoekenhuis Het Klooster of een pizza te scoren bij Pizza & Pollo in de Romeinse Herberg.

Altijd iets te doen in Archeon!