Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
woensdag 19 januari 2022
 

Rijksmuseum van Oudheden

LIVESTREAM-LEZING HANNIBAL

Historicus Jona Lendering presenteert woensdagmiddag 19 januari 'Hannibal in de Alpen'. De vraag over welke pas het Karthaagse leger Italië binnenviel, houdt de gemoederen al twee eeuwen bezig. In zijn nieuwe boek benut Lendering het op zich onbeduidende vraagstuk om te tonen waar oudheidkundigen zich zoal mee bezighouden. De overlevering van antieke teksten, de stereotypen waarvan antieke auteurs zich bedienden, klimaatreconstructie, het antieke landschap en de darmflora van zoogdieren behoren tot de onderwerpen die aan de orde komen.

De gratis livestream-lezing begint om 15.00 uur. Na aanmelding via de website ontvang je de deelname-link. De link blijft twee weken geldig, zodat je ook nog kunt terugkijken: www.rmo.nl/uw-bezoek/activiteiten/hannibal-in-de-alpen/ Uitgeverij Omniboek