Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 8 t/m zondag 9 september 2018

Contactgegevens
Rhijngeesterstraatweg 79
2341 BR Oegstgeest
T 071-5154387

 

Oegstgeest, Vereniging Oud Oegstgeest

Programma OM/OSGER-weekeinde 8 en 9 september 2018

De Vereniging Oud Oegstgeest heeft in en om kasteel Endegeest een boeiend programma opgesteld met als bijzondere attractie het ten toon stellen van ‘De Schaal van Oegstgeest’. 

Het landgoed en kasteel Endegeest vertegenwoordigen samen een belangrijk cultuurhistorisch erfgoed in ons dorp. Vanaf de bouw van het eerste gebouw uit de 12eeeuw tot aan nu staat deze locatie in de belangstelling. De geschiedenis vertelt verhalen over de bewoners en de gebruikers van het kasteel. De afgelopen jaren zijn vele tijdelijke gebouwen gesloopt, waardoor de bezoeker nu weer een prachtig zicht op het kasteel en het landgoedpark heeft.

In het kasteel zijn twee tentoonstelling te bezoeken over het kasteel en haar bewoners in de periode 1300-1900 en over de periode 1896-1986 toen het kasteel in gebruik was als psychiatrische kliniek. Verder worden er wandelingen georganiseerd in de tuin en langs de beelden. Voor de kinderen is er in het kasteel een eigen activiteit.