Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 26 november 2022

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 0252-706303

 

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

'De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur'.

Bijna twee eeuwen bloembollencultuur hebben in de Duin- en Bollenstreek hun sporen nagelaten. Ondernemende families veranderden duinen en bossen in een bloeiend cultuurlandschap. Zij gaven het landschap zowel een economische als toeristische functie. Bloembollenkwekers en -handelaren bouwden bollenschuren en exportbedrijven, maar ook villa's en woonhuizen voor zichzelf en voor hun personeel... Ook veilingen, de tuinbouwschool en landschuurtjes behoren tot het bollenerfgoed, dat zo karakteristiek is voor de Bollenstreek. 

Marca Bultink Marca Bultink is freelance journalist, schrijver en cultuurhistoricus. Zij is actief voor organisaties en projecten op het gebied van cultuurhistorie, landschap en erfgoed. Onder andere voor de Stichting Vrienden van Oud Hillegom en voor het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek. Zij werkte mee aan vele publicaties over de geschiedenis van de Bollenstreek en het gebied tussen Haarlem en Leiden, waaronder het boek ‘De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur’.

De lezing vindt plaats bij NoVaTo in de Zeestraat 3A. Aanvang: 19:30 uur, zaal open om 19:00 uur. Een toegangskaart is verkrijgbaar bij NoVaTo voor € 2,- pp (woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 13:00-16:00 uur). Voor donateurs is de toegangskaart gratis.