Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
dinsdag 10 september 2024

Contactgegevens
Koraalzwam 58
2403 SM Alphen aan den Rijn
T 0172438964

 

Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Rijnland en Kennemerland

Presentatie Historische Vereniging Oegstgeest

De introductie van de Historische Vereniging Oegstgeest bestaat uit twee delen. Eerst vertelt Jacques Thorn over het ontstaan van de vereniging. Vervolgens geeft hij een overzicht van de belangrijkste activiteiten waarmee de vereniging gedurende de afgelopen 35 jaar probeerde de geschiedenis van het dorp zo goed mogelijk te onderzoeken en de monumenten, de ruimtelijke kwaliteit, het karakter van het dorp te behouden. Kortom: hoe de vereniging haar huidige plek in de Oegstgeester samenleving heeft veroverd. 


Als tweede vertelt Nienke Krudde over één van de afdelingen die zeker belangrijk is voor Oegstgeestenaars, of voormalig Oegstgeestenaars: de Commissie Genealogie. Nienke vertelt over de activiteiten van deze afdeling die regelmatig wordt benaderd door mensen uit de directe omgeving, maar ook door mensen uit Nieuw-Zeeland of Canada die nieuwsgierig zijn naar hun voorouders.

Deze bijeenkomst wordt gehouden in een van de zalen van Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest.
De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.15 uur. Het gebouw is goed rolstoeltoegankelijk. Koffie en thee is verkrijgbaar in de hal. Betaling graag via pin, maar kan ook contant.
De ‘Kleine zaal’ bevindt zich vlak naast de ingang, de ‘Bomenzaal’ is op de 1e etage en goed bereikbaar via een trap / lift. De ‘Grote zaal’ ook naast de ingang.
Parkeergelegenheid – bij het naastgelegen winkelcentrum – is ruim en gratis. Meerdere bussen vanaf station Leiden Centraal gaan die kant op, ook rond 22.00 uur weer terug naar het station.