Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
donderdag 5 november 2020

Contactgegevens
Koraalzwam 58
2403 SM Alphen aan den Rijn
T 0172438964

 

Nederlandse Genealogische Vereniging afd. Rijnland

Lezing en bezoek aan Delpher gaat NIET DOOR

Door de verscherpte regels rondom Covid-19 gaat de rondleiding bij Delpher

van NGV Rijnland NIET DOOR.

We hopen in 2021 weer afdelingsacticiteiten te kunnen organiseren.

Wat is Delpher nu eigenlijk en waarom zou Delpher interessant zijn voor ons?

In Delpher vindt u meer dan 100 miljoen gedigitaliseerde pagina’s uit Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken.

Zo kunt u bijvoorbeeld heel gemakkelijk uw eigen familienaam terugzoeken in een oude krant, een boek over de geschiedenis van uw stad of de mode van de jaren ‘40 in een oude Margriet bekijken.

In deze lezing krijgt u een kijkje achter de schermen van Delpher en wordt er uitgelegd waarvoor en hoe u de dienst het beste kunt gebruiken. Ook is het een uitstekend moment om al uw vragen te stellen en meer te leren over het zoeken in Delpher.

Na de lezing is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de Koninklijke Bibliotheek (KB). Tijdens de rondleiding gaan er deuren open die normaal voor bezoekers gesloten blijven. U kunt dan met eigen ogen zien waar al die miljoenen boeken, kranten en tijdschriften worden bewaard.

De rondleiding brengt u langs de leeszalen, de microfilmruimte, de leeszaal Bijzondere Collecties, de magazijnen en de Expositie Topstukken.

Maaike Napolitano werkt als dienstcoördinator van Delpher bij de KB, de nationale bibliotheek van Nederland. Zij is verantwoordelijk voor alles wat met de dienst Delpher te maken heeft: van de ontwikkeling van de software tot aan de marketing ervan.

Als u belangstelling hebt in deze lezing en rondleiding? Geef U dan op bij onze secretaris Rob van den Hulst: secretaris-ryn@NGV.nl