Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zondag 16 februari 2020
 

Museum Het Leids Wevershuis

Viola da Gamba

Robert Smith zal, als laatste optreden in het winterprogramma, met een bijzonder optreden komen op viola da gamba, met een programma van lyra viol, ofwel viola da gamba. Muziek uit een mysterieus, anoniem manuscript uit de 17e eeuw, gevonden in de KB te Den Haag. De muziek voor lyra viol kan gezien worden als een brug tussen de Hofmuziek en de Volksmuziek van die tijd, met allerlei dansen, maar ook een imitatie van volksinstrumenten zoals doedelzakken uit Lancashire (Engeland).
 

Robert Smith is een Engelse barokcellist en gambaspeler. Hij heeft regelmatig Europa doorkruist om barokmuziek te spelen met veel vooraanstaande ensembles en orkesten.

In muziek en in het leven wijkt Robert graag van de gebaande paden af. Hij houdt van het verkennen van verschillende genres in de muziek en het werken met artiesten uit andere disciplines. Dit heeft geleid tot interessante uitvoeringen.

Er zijn 3 uitvoeringen van ca een half uur:

(Het concert van 15.30 uur zit bijna vol, maar er is nog ruim plaats tijdens de andere 2 concerten)

Aanvang:
  • 13.30 uur 
  • 14.30 uur
  • 15.30 uur
Toegang: gratis
Graag reserveren via
leidswevershuis@gmail.com