Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
zondag 24 november 2019
 

Museum Het Leids Wevershuis

Lezing 'Van hutspot en bier'

Wat stond er op tafel in het Wevershuis in Leiden? Waar deed je de boodschappen, hoe maakte je het eten klaar en wat dronk je erbij? Culinair historica Christianne Muusers vertelt over de ontwikkeling in de keuken van de gewone man in de vroeg-moderne tijd, met uitstapjes naar de rijkere keuken. En natuurlijk … hoe zit het met die hutspot? De presentatie sluit af met een proeverijtje van enkele gerechtjes.

Christianne Muusers is neerlandica en culinair historica, gespecialiseerd in kookteksten van de Late Middeleeuwen tot in de negentiende eeuw. Vorig najaar verscheen het boekje Het geheim van de keukenmeid, met recepten uit de rijke keuken van de achttiende eeuw. Eerder publiceerde zij over de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. 

Voor meer informatie over Christianne Muusers, zij publiceert online op haar website coquinaria.nl en in diverse tijdschriften.

Aanvang: 15.00
Toegang : gratis

Graag reserveren via leidswevershuis@gmail.com