Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
dinsdag 2 juni t/m dinsdag 30 augustus 2020

Contactgegevens
Oude Singel 32
2312 RA Leiden
T 0715165360

 

Museum De Lakenhal

Requiem van Anjet van Linge

Bezoekers aan Museum De Lakenhal komen op het voorplein oog in oog te staan met het werk ‘Requiem’ van kunstenaar Anjet van Linge. Zij heeft tijdens de coronacrisis elke dag een kruis gehakt uit hout, waarbij iedereen via Instagram aan dat kruis een intentie kon meegeven, zoals ‘Voor de schoonmakers die de spullen reinigen die wij niet meer willen aanraken’, ‘Voor de kinderen die niet begrijpen waarom alles anders is’ of ‘Voor degenen die dachten dat dit hen niet zou overkomen’. Het geeft bezoekers de gelegenheid om te overdenken wat er in de afgelopen maanden is gebeurd en stil te staan bij wat dit voor hen en anderen betekent.

Dit veelzeggende beeld is vanaf 2 juni twee weken lang op het voorplein van Museum De Lakenhal te zien. Het voorplein is voor iedereen toegankelijk, ook zonder ticket. Daarna verhuist het naar de achterplaats van het museum, waar het tot 1 september blijft staan.

Meer over de opening op 2 juni
Meer over online tickets en inloopuren