Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
dinsdag 21 november 2023

Lisse, Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse"

Voorlichting LisseTijdReis

Ontdek de Geschiedenis van Lisse met de 'LisseTijdReis'
tijdens Voorlichtingssessies door Vereniging Oud Lisse

Lisse, 8 november 2023 - De Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse" organiseert een reeks informatieve bijeenkomsten over het gebruik van de website LisseTijdReis. De volgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 november 2023 om 20:00 uur in De Vergulde Zwaan.

Heeft u interesse in de rijke historie van Lisse?  De Vereniging Oud Lisse (VOL) beschikt over een uitgebreide collectie aan historische informatie, waaronder kaarten, boeken, foto's, verhalen van bewoners, stambomen en nog veel meer. Een groot deel van deze waardevolle informatie is toegankelijk via de website 'LisseTijdReis'. Hier vindt u onder andere 5000 historische foto's, gegevens uit 1000 boeken over de geschiedenis van Lisse en informatie over maar liefst 65000 personen.

Om geïnteresseerden bekend te maken met het gebruik van LisseTijdReis, organiseert VOL  bijeenkomsten waarin wordt uitgelegd welke informatie beschikbaar is en hoe u deze kunt vinden. De eerste bijeenkomst vond plaats in augustus. De tweede voorlichtingsbijeenkomst staat gepland voor 21 november 2023. Deze avond duiken we in onze bibliotheek met Jos van Bourgondiën, die u wegwijs maakt in de 1000 boeken rijk aan Lisses verleden. Vervolgens neemt Jan van der Voet u mee op een visuele reis met onze beeldbank, waarin 5000 historische foto's een beeld geven van Lisse door de eeuwen heen

Sluit het jaar af met ons in december, waarin we ons zullen richten op stamboomonderzoek en de inwoners van Lisse. Details over deze sessie volgen nog.

De deuren van De Vergulde Zwaan (1e Havendwarsstraat 4, Lisse) openen om 19:30 uur. Vanwege beperkte plaatsen is vooraf inschrijven essentieel. Reserveer uw plek via https://oudlisse.nl/evenement/21nov23/  .

Fotobijschrift:
• Ponyclub Poeleway brengt met pony Cupido een welkomstbezoek aan burgemeester Berends. (afbeelding beschikbaar via LisseTijdReis)