Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
zondag 14 april t/m zondag 25 augustus 2024

Contactgegevens
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk ZH
T 071-4013047

 

Katwijks Museum

200 jaar Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Katwijks Museum

Heftige stormen, schipbreuken, strandingen en redding van schipbreukelingen aan de Hollandse Noordzeekust tussen 1824 en 2024: dat levert indrukwekkende schilderijen, tekeningen en foto’s op, te zien in het Katwijks Museum.

Met kunstschilders als P.C. Dommershuijzen, Andreas Schelfhout, J.H. Koekkoek, W.A. van Deventer, maar ook Hans von Bartels en Tjeerd Bottema.

Daarnaast geven foto’s en persoonlijke verhalen van Katwijkse redders en hun reddingen extra betekenis aan het moedige werk van alle vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij die dag en nacht voor onze veiligheid op zee klaar staan.

De tentoonstelling in het Katwijks Museum is onderdeel van een reeks tentoonstellingen in musea door heel Nederland die ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in 2024 gehouden zullen worden.

Katwijks Museum, 14 april t/m 25 augustus 2024

www.katwijksmuseum.nl

Foto: Van Deventer (1824-1893)