Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
zondag 19 maart t/m zondag 18 juni 2023

Contactgegevens
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk ZH
T 071-4013047

 

Katwijks Museum

De Collectie Brouwer - Herkenbaar en Dichtbij

De Collectie Brouwer is een niet te missen expositie voor liefhebbers van kunst en cultuur. Verzameld door de talentvolle kunstenaar Gerard Brouwer, zijn vrouw Linda van Dijk en hun zoons Michiel en Daniel, biedt deze indrukwekkende collectie schilderijen en beeldhouwwerken van collega-kunstenaars een unieke blik op 50 jaar kunst in de badplaats en kunstenaarsdorp Katwijk aan Zee.


De en plein-air schilderijen getuigen van de nauwkeurige observaties van de kunstenaars. De herkenbare thema's zijn een weerspiegeling van de adembenemende schoonheid van de Duin en Bollenstreek. Wat bijna 40 jaar geleden begon met een ets van Charles Donker is uitgegroeid tot een imposante kunstverzameling. Veel van de kunstwerken zijn verworven tijdens het jaarlijkse ‘Katwijk en plein-air’ schilder festival. Hierdoor heeft de collectie een diepe betekenis voor Katwijk aan Zee.


De Collectie Brouwer bevat daarnaast diverse stukken van het werk van Gerard Brouwer als beeldhouwer. Zijn bronzen beelden zijn sterk, emotioneel geladen en onthullen een diepe liefde voor menselijke figuren en alledaagse schoonheid.

Het Katwijks Museum biedt de unieke kans om de privécollectie van de familie Brouwer te bewonderen. Stap in de wereld van deze prachtige verzameling van beeldhouw- en schilderkunst en laat u meevoeren door de Collectie Brouwer.