Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
dinsdag 25 november 2014

Historische Vereniging Oud Leiden

Lezing Pye over hoe de Noordzee ons vormde

Op dinsdag 25 november geeft de Brits historicus en schrijver Michael Pye een lezing bij Van Stockum in Leiden over zijn boek Aan de rand van de wereld - hoe de Noordzee ons vormde. Michael Pye zal vertellen over de totstandkoming van zijn boek en uiteenzetten hoe de Noordzee beslissend was voor het totstandkomen van de Noord-Europese cultuur en maatschappij. 
Dinsdag 25 november 17.00 uur Toegang: Gratis

In zijn boek Aan de rand van de wereld beschrijft Michael Pye hoe volkeren rond de Noordzee de eerste grote stappen zetten richting ons hedendaagse monetaire systeem, een rechtvaardige justitie, de moderne wetenschap en een opener visie op liefde en seks. Door overzees contact konden deze ideeën zich verspreiden en kreeg de Noord-Europese identiteit definitief vorm. Pye laat ons kennismaken met Vlaamse vissers en Nederlandse ambachtslui, Vikings en artiesten, spionnen en ondernemende hanzeaten. 

De auteur zal vertellen over de totstandkoming van zijn boek en uiteenzetten hoe de Noordzee beslissend was voor het totstandkomen van de Noord-Europese cultuur en maatschappij. Hij laat zien dat de volkeren rond de Noordzee in de Middeleeuwen heel wat vooruitstrevender waren dan vaak gedacht. 

Michael Pye werkt als romanschrijver, journalist, historicus en omroeper. Twintig jaar lang pendelde hij tussen New York en Europa als politiek en cultuur columnist voor verschillende Britse kranten. Pye heeft zowel non-fictieboeken als historische romans gepubliceerd, waaronder Gestolen levens (1999) en Stukken uit Berlijn (2002). Pye woont in Portugal. 

Deze lezing is in samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij en Penguin. 

Datum : Dinsdag 25 november 2014 
Tijdstip : 17.00 uur 
Locatie : Boekhandel Van Stockum, Breestraat 113, 2311 CL, Leiden 
Toegang : Gratis 
Aanmelden: leiden@vanstockum.nl