Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
donderdag 26 november 2020

Erfgoed Leiden en omgeving

Virtuele tijdreis naar 1620

Donderdag 26 november, tijdens Thanksgiving, lanceren samenwerkingspartners Erfgoed Leiden en Omstreken en Stichting Verborgen Stad hun virtuele tijdreis naar 1620. Bij deze digitale reconstructies komen diepgravend historisch onderzoek en de nieuwste digitale techniek samen.

Vanaf 26 november kun je rondkijken in Leiden zoals dat eruit zag toen de Pilgrims er tussen 1609 en 1620 woonden! Naast de hoogrealistische VR-reconstructie van de Breestraat, worden vier nieuwe locaties digitaal gereconstrueerd; het plein achter de Vrouwekerk, het Rapenburg (bij de Faliede Bagijnkerk), Kloksteeg 17 en het Gezicht op Leiden vanaf de Lammenschans. Dit zijn locaties waar de Pilgrims woonden, werkten of langs reisden.

Van achter de pc of ter plekke – met telefoon of tablet – kan vanaf 26 november rondgekeken worden in het jaar 1620. Daarbij kan ook allerlei informatie over de Pilgrims en Leiden worden aangeklikt. De lancering is voor iedereen via een livestream te volgen.

Van 12.30 uur tot 13.15 uur vertellen experts en makers vanuit de Pieterskerk Leiden over de geschiedenis van de locaties en de totstandkoming van de digitale reconstructies. Daarna is er volop ruimte voor vragen!

De livestream is te zien op Ziggo kanaal 46, www.sleutelstad.tv en verschillende Facebookpagina’s zoals Erfgoed Leiden en Stichting Verborgen Stad en via het YouTube kanaal van Leiden, Stad van Ontdekkingen.

Bekijk hier de opwarmvideo.