Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
maandag 18 november 2019

Contactgegevens
van Boetzelaerstraat 48
2406 BG Alphen aan den Rijn
T 0172-424048

 

Alphen, Historische Vereniging Alphen aan den Rijn

350 jaar sterfdag Rembrandt

Op 18 november organiseert de HVA een interessante lezing ter gelegenheid van het feit dat het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn is overleden 

De lezing wordt gegeven voor Sander Wassing

Anno 2019 wordt overal stilgestaan bij het 350e sterfjaar van Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Op 4 oktober 1669 stierf deze meester-schilder na een veelbewogen leven van ruim 63 levensjaren. Zijn talent werd al tijdens zijn jeugd opgemerkt door de secretaris van de Prins van Oranje: Constantijn Huijgens [1596-1687]. Rembrandt schilderde in opdracht van vorsten en rijke regenten, vergaarde rijkdommen, maar stierf als een arme man, die niets anders naliet dan zijn schildersgereedschap en zijn kleren.   Wie maakten Rembrandt van nabij mee? Hoe ongewoon was zijn levensloop?   Tijdens deze lezing wordt het decor geschetst van de Gouden Eeuw waarin Rembrandt leefde en staan we stil bij belangrijke gebeurtenissen in zijn leven en zoomen we in op enkele van zijn bekendste meesterwerken.  

Deze lezing wordt gehouden in Dans- en Partycentrum Harry Cools

Wilhelminalaan 19, Alphen aan den Rijn.
Ter plekke is ruime parkeergelegenheid.
Aanvang 20.00 uur.
Toegang gratis.

Nadere informatie: K.E. Heijers, tel: 0172-424048
(tijdens openingstijden van De Vergulde Wagen)