Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
woensdag 4 oktober 2023

Contactgegevens
Koraalzwam 58
2403 SM Alphen aan den Rijn
T 0172438964

 

Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Rijnland en Kennemerland

Cursus Genealogie voor Beginners in Voorschoten in de maand oktober.

De NGV verzorgt in samenwerking met de Openbare Bibliotheej Voorschoten-Wassenaar een cursus "Op zoek naar je roots" oftewel een cursus familie- / stamboomonderzooek voor beginners.

Deze cursus wordt verzorgd door Cees Jan van den Hoek, bestuurslid van de afdeling Rijnland & Kennemerland van de Nederlandse Genealogische Vereniging. Cees Jan heeft ruime onderzoekservaring en heeft al menig onderzoek vlot getrokken.

De cursus is een mengeling van noodzakelijke theorie, praktijkoefeningen, wetenswaardigheden, privacyregels, valkuilen, verwijzingen naar relevante websites, tips & trucs. Na deze workshop bent u in staat om om de eerste stappen te zetten en op zoek te gaan naar uw eigen roots en uw eigen stamboom of familiegeschiedenis samen te stellen.

Onderwerpen die onder andere aan de orde zullen komen zijn:

- De start van het onderzoek en de eerste stappen buitenshuis.

- Burgelijk stand en bevolkingsregister

- Militairen in de familie

- Bronnen in de 19e en 20e eeuw en primaire bronnen voor 1811

Misschien dat u na het bezoeken van deze cursus ook "besmet" raakt met het genealogie-virus, u heeft er in dat geval een leuke hobby bij voor de komende jaren. 

Deze cursus omvat vier lessen en wordt gegeven op vier woensdagochtenden in oktober, de maand van de Geschiedenis, op 4, 11, 18 en 25 oktober in de Bibliotheek van Voorschoten: Wijngaarderslaan 4 te Voorschoten.

meer informatie vindt u op website van de Bibliotheek: http://www.obvw.nl