Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Zaterdag 9 september 2017

Contactgegevens
Ridderhof 20
2171 tk Sassenheim
T 0252-2156622
E info@stichtingoudsassenheim.nl

Sassenheim, Stichting Oud Sassenheim

Open Monumentendag: bezoek bijzondere panden of doe mee aan de reünie!

Op zaterdag 9 september is de jaarlijkse Open Monumentendag. Het is een mooie kans om een kijkje te nemen in en om unieke panden in Sassenheim. Bijzonder dit jaar is het Klasgenotenfestival: een grootscheepse reünie in drie voormalige schoolgebouwen.

Landelijk thema van de Open Monumentendag is Boeren, burgers en buitenlui. De Stichting Oud Sassenheim heeft een aantrekkelijk programma samengesteld rond dat thema. Zo verzorgt historica

Brigitte Rink een rondleiding in de tuin van het Oude Koningshuys en vertelt journaliste lngrid Langeveld meer over het boerenleven in boerenhofstede De Rynhof.

Daarnaast heeft de SOS een Klasgenotenfestival georganiseerd. In de Kompasschool, de Kastanjehof en de Sint-Annaschool kunnen oud-leerlingen van alle scholen terecht om herinneringen op te halen. Aanmelden kan nog steeds via onze site www.stichtingoudsassenheim.nl.

Let op: niet elk pand is doorlopend te bezoeken! Via deze link kunt u een flyer downloaden met het programma, inclusief de toegangstijden.