Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Donderdag 24 maart 2016

Contactgegevens
Vossestaart 14
2411 ML Bodegraven
T 0172-611451
E info@historischekringbodegraven.nl

Bodegraven, Stichting Historische Kring

Nieuw boek: Onderwijsgeschiedenis

Boek 8

Er is weer een boek uit ditmaal over 400 jaar geschiedenis, over het ontstaan van het onderwijs in Bodegraven en met alle schakeringen van nu. Veel school en klassenfoto's complimenteren het tot een interessant en leesbaar geheel.

"Al wie zoet naar school toe gaat"

Geschreven door Bert Stolwijk, de presentatie gebeurde op 22 oktober 2015 in "t Anker. Voor leden is de aanschafprijs € 15 en voor niet leden wordt het € 19,95, te verkrijgen via het secretariaat, Karssen en Primera.

Historische Kring Bodegraven brengt een nieuwe Boek

“Al wie zoet naar school toe gaat”

Het 8e boek geven we uit en daar zijn we elke keer weer trots op. Heel veel werk voor meerdere van ons en vooral van de schrijver Bert Stolwijk. Hij kwam met de idee, een boek over de geschiedenis van het Bodegraafse onderwijs, en het resultaat is er dit jaar.

Het was voor Bert heel veel speurwerk in oude archieven en gesprekken met oud en onderwijzeressen, onderwijzers en oud leerlingen.

Er heeft zich heel wat afgespeeld voordat we eind vorige eeuw in onze gemeente 5 soorten lager onderwijs op 10 locaties hadden. Een mooie prestatie dat deze onderwijs-ontwikkeling voor Bodegraven nu is gedocumenteerd ook met veel schoolfoto’s.

Namen van Bodegraafse onderwijzers als Van Andel, Bogaart en Schuling zullen velen niet weten en ook niet dat de Bodegraafse schoolmeesters meermalen waren betrokken in ruzies tussen de kerkelijke en plaatselijke overheden?

Er is gekozen voor een tocht door de historie van de scholen, waarbij sprongsgewijs vierhonderd jaar wordt overbrugd. Ook aan het onderwijs in de oorlogsjaren wordt aandacht besteed.

Een keur aan klassenfoto’s, waarop wellicht uzelf of familie en bekende nog zijn te herkennen, verlevendigen het boek.

Het boek is te koop bij Karssen en Primera voor € 19.95.

Broos de Groot