Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
 

Interessante links

De erfgoedorganisaties in Noordwijk hebben een gezamenlijke website ontwikkeld.

Holland Historisch Tijdschrift is een belangrijk historisch tijdschrift over het rijke verleden van Noord- en Zuid-Holland en verschijnt vier maal per jaar.

De Cultuureducatiegroep verzorgt cultuur-educatieve programma's samen met musea in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek.

Het Erfgoedhuis Zuid-Holland ondersteunt historische verenigingen en is nauw betrokken bij de uitvoering van programma's voor Erfgoedlijnen van de provincie Zuid Holland.

De provincie heeft ook een eigen site voor de Geschiedenis van Zuid Holland, waarop de Erfgoedlijnen centraal staan.

Het Hoogheemraadschap Rijnland is de oudste instelling in de streek en heeft heel wat te bieden voor geïnteresseerden in regionale geschiedenis.

De site Watwaswaar biedt toegang tot allerhande historische kaarten.

De site Wiewaswie geeft toegang tot miljoenen gegevens over personen.

De Romeinse Limes hebben een landelijke site, waar natuurlijk ook het nodige te vinden is over en rond de Romeinse aanwezigheid in Rijnland.

In Wassenaar, de groene oase van de randstad, gelegen tussen Leiden en Den Haag, vindt u in het souterrain van raadhuis De Paauw het Wassenaarse brandweermuseum. Het museum herbergt een unieke, complete verzameling historisch materiaal op het gebied van 300 jaar brandbestrijding in Wassenaar.

De Historische Vereniging Oud Wassenaer, opgericht in 1957, houdt zich in de meest ruime zin bezig met de geschiedenis van Wassenaar. Zij doet dit onder andere door het organiseren van lezingen en excursies en tentoonstellingen. Verder organiseert zij jaarlijks de Open Monumentendagen in Wassenaar en geeft zij publicaties uit. 

Natuurlijk zijn er ook internet-toegangen tot de verschillende archieven in de regio. Een aantal is ook te vinden bij de deelnemende organisaties, maar hier zetten we ze nog even voor u op een rijtje:

Streekarchief Rijnlands Midden

Erfgoed Leiden en omstreken (ook voor monumenten en archeologie)

Gemeentearchief Oegstgeest

Gemeentearchief Wassenaar/Voorschoten