Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
donderdag 14 juni 2018
 

Woubrugge-Hoogmade, Historische Vereniging Otto Cornelis van Hemessen

Het orgel van de Dorpskerk in Woubrugge: lezing en bespeling

Op donderdag 14 juni a.s. organiseert de Historische Vereniging O.C. van Hemessen in de Dorpskerk aan de Comriekade in Woubrugge haar Algemene Ledenvergadering. Na deze ALV vertelt Bert den Hertog (orgeladviseur en als organist aan de Dorpskerk verbonden) vanaf circa 20.30 uur over de geschiedenis van het orgel dat in 1794 werd gebouwd door de bekende orgelbouwer J.J. Mitterreither. Maar Den Hertog vertelt niet alleen, hij bespeelt het orgel ook.

De geschiedenis van het orgel is nauw verweven met die van Woubrugge, en de ambachtsheren en -vrouwen van Jacobswoude. Ook de rol die veldwachter O.C. van Hemessen hierin heeft gespeeld komt aan de orde.

Het orgel is zo langzamerhand aan een restauratie toe. Bert den Hertog heeft er een herstelplan voor gemaakt.

Ten behoeve van de restauratie kunnen bezoekers ter plekke (geheel vrijblijvend) een financiële bijdrage aan de restauratie leveren.

De vergadering en lezing zijn voor iedereen gratis toegankelijk.