Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
maandag 10 december 2018
 

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Leiden en de Verheven Porte

In het door historicus Cor Smit geschreven boek wordt een blik geworpen op de relatie van Leiden met het Osmaanse Rijk, de voorloper van de Turkse republiek.

We nodigen u van harte uit om de feestelijke presentatie op 10 december van dit boek bij te wonen. In het boek komen vele verhalen over de relatie tussen Nederland en het Osmaanse Rijk voor. Een goede kans dat u die nog niet kent.

De eerste exemplaren gaan naar wethouder Yvonne van Delft (gemeente Leiden), Roos Ouwehand (Honorair Consulaat-Generaal van Turkije in Leiden) en Arnoud Vrolijk (Universiteit Leiden), die vanuit hun functie nauw betrokken zijn bij de relatie tussen de stad en Turkije.

We zullen te gast zijn bij het Leidse kennisbedrijf Blaauwberg aan de Vestwal 2–4, Leiden.
15.30 Inloop met koffie en thee
15.45 Muziek
16.00 Totstandkoming van het project, Emine Güney
16.05 Aart van Bochove, directeur van Blaauwberg, in gesprek met de gastsprekers: Cor Smit, Arnoud Vrolijk, Roos Ouwehand en Yvonne van Delft
16.40 Aanbieding eerste exemplaren door Nico van Jaarsveld
17.00 Muziek, hapjes en drankjes
18.00 Einde

Het boek, verschenen bij uitgeverij Ginkgo, kunt u ter plekke aanschaffen voor € 12,50. Na 10 december 2018 is het verkrijgbaar in de Leidse boekwinkels.

We verzoeken u uw komst te bevestigen via de mail: stichting.guney@gmail.com