Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
donderdag 15 februari 2018
 

Leiden, Erfgoedcafe

Erfgoedcafé 15 februari

Het volgende Erfgoedcafé is op donderdag 15 februari in Diaconaal Centrum De Bakkerij. Diaconaal Centrum De Bakkerij is een complex van gebouwen tussen de Oude Rijn en de Haarlemmerstraat in Leiden, van oudsher een plek voor hulp en dienstverlening van de kerken.

Een complex met een rijke historie. Namen als Barbarakapel, Huiszittenhuis, Soephuis, Turfzaal, Goemoerskamer, Armenbakkerij en Graanpakhuizen herinneren aan de functie die het complex eeuwenlang had in de stedelijke armenzorg. 

Het complex is sinds 1985 een diaconaal centrum. Na enkele verbouwingen is een bedrijfsverzamelgebouw ontstaan waarin de diaconieën en andere maatschappelijke organisaties hun werk- of vergaderplek hebben. U bent er vast weleens langs gelopen, misschien ook weleens binnen geweest. Op 15 februari hoort u het verhaal van de geschiedenis van ‘De Bakkerij’ en de huidige functies en kunt u binnenkijken in de prachtig gerestaureerde Goemoerskamer.

Programma
16.30 uur: inloop
17.00 uur: welkomstwoord
17.05 uur: presentatie over verleden en heden van De Bakkerij, door Jacqueline Schoonwater, diaconaal werker)
17.25 uur: zeepkist
17.35 uur: rondleidingen Goemoerskamer in kleine groepjes
17.35 uur: napraten met een drankje
19.00 uur: einde

Het Erfgoedcafé vindt plaats in Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44b in Leiden. Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht via het aanmeldformulier op www.erfgoedcafeleiden.nl. Iedere bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. 

Vrijwillige bijdrage
Zoals gewoonlijk staat bij de uitgang ook weer de pot voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst hiervan wordt deze keer gedoneerd aan De Bakkerij.