Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
maandag 19 november 2018

Koudekerk, Historisch Genootschap

Leiden sleutelstad?

De heer Cor Smit zal een lezing houden over Leiden waarbij Koudekerk ook wordt meegenomen. Vroeger was Leiden een arme, verpauperde fabrieksstad. Tegenwoordig is Leiden een bloeiende kennisstad met relatief veel mensen met hoge inkomens. Zowel uiterlijk als wat betreft de bevolking heeft de Sleutelstad sinds de jaren zestig een complete metamorfose ondergaan. Cor Smit bespreekt deze veranderingen en probeert deze te verklaren. Daarbij zal hij ook aandacht besteden aan de rol van Leiden als centrumgemeente. De centrale rol van Leiden in Rijnland verdween met de verpaupering in de jaren vijftig en zestig. Anno 2018 is het opgebloeide Leiden weliswaar nog steeds de grootste stad in de regio, maar zij speelt daarin duidelijk een andere rol dan vroeger.

HGK leden hebben gratis entree bij de lezingen, niet-leden betalen 5 euro. De lezing (start 20:00 uur) vindt plaats in Honswijc naast de Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 13.